Weer bromfiets- en motorexamens vanaf 11 mei

Vanaf maandag 11 mei starten wij weer met het afnemen van praktijkexamens voor de bromfiets (AM) en het motorexamen voertuigbeheersing (AVB). Dit doen we volgens RIVM-richtlijnen. Deze examens zijn vanaf nu weer te reserveren in TOP internet. Met het motorexamen verkeersdeelneming starten we op een later moment.

Reeds geplande examens op of na 11 mei
De praktijkexamens voor AM en AVB die al gepland stonden op of na 11 mei zijn niet geannuleerd en kunnen doorgaan.  Voor de praktijkexamens AM en AVB kunt u tot nader bericht gebruik maken van deze regeling. Zodra deze regeling vervalt informeren we u hierover.

Reeds geplande examens voor 11 mei
De praktijkexamens voor AM en AVB die gepland stonden tot 6 mei zijn uitgesteld. De praktijkexamens voor AM en AVB tussen 6 mei en 11 mei zijn geannuleerd. Uitgestelde praktijkexamens AM en AVB krijgen voorrang bij de opstart. Naamloze capaciteit tot 11 mei is kosteloos teruggenomen door het CBR.

Beschikbare capaciteit
We stellen voornamelijk uitstelcapaciteit beschikbaar in de aankomende periode. Vrije capaciteit wordt beperkt ingezet.
In overleg met de branche is afgesproken dat de capaciteit voor AVD en BE nog in de planning blijft staan. Zolang wij deze examens niet afnemen zullen wij de gereserveerde examens dagelijks uitstellen en de lege gekochte capaciteit kosteloos annuleren.

Voor categorie B zijn de gereserveerde examens tot 5 mei uitgesteld en vanaf 6 mei geannuleerd, de naamloze gekochte capaciteit is vanaf 16 maart teruggenomen door het CBR. U beschikt op dit moment dus niet meer over naamloze capaciteit.

Machtigen

Voor het praktijkexamen AM en AVB hoeft de opleider niet gemachtigd te worden door de kandidaat. Dit is ongewijzigd.

Quota
Het quotum voor het praktijkexamen AM is ongewijzigd. Het praktijkexamen AVB heeft geen quotum.

Informatie

Kandidaten brengen we op de hoogte via e-mail, onze website en social media.  We vragen uw aandacht voor ons hygiëneprotocol op de website.

 

BRON:CBR

Facebook
Twitter
LinkedIn